Op woensdag 13 november togen we met 13 dames naar Rotterdam.

Welgemutst troffen we elkaar op station Rotterdam Centraal en staken voor de koffie op bij café Engels. Hier was voor ons een cosy hoekje beschikbaar zodat we druk kakelend elkaar konden vertellen wat het toch fijn was elkaar weer te zien.

Het programma stak strak in elkaar, het was  verplicht hier het sanitair te gebruiken, anders waren er geen mogelijkheden meer.

Een wijziging in het programma was ipv de tram met de metro naar huis Sonneveld te gaan. Geheel onvoorbereid lukten het ons dit karwei te klaren.
Door het museum was ons verzocht een kwartier eerder aanwezig te zijn. Deze tijd hadden we zeker nodig voor het scannen van onze museumkaart, garderobe/kluisjes en vooral de charmante sloffen over de schoenen.

Aan onze aardige gids Hetty moesten we eerst vertellen over het hoe en waarom van onze rood/paarse outfit. Daarna hoorden en zagen wij de achtergrond van dit huis uit 1933 ontworpen door Brinkman en van der Vlugt voor het echtpaar Albertus en Gesine Sonneveld en hun 2 dochters. Een ultra modern huis in de stijl van het Nieuwe Bouwen.

Als afsluiting zagen we in de garage de documentaire over de renovatie incl. herinneringen van een kleinzoon van de familie Sonneveld.

Te voet gingen we naar ons lunchadres in de Witte de Withstraat, het Nieuw Rotterdams Café in het voormalig hoofdkantoor van de krant NRC. Het Twaalf uurtje smaakten ons goed.Vol energie vertrokken 4 Ladies naar de Kunsthal, de andere namen de trein van 4 uur terug.

Tot ziens allemaal op de Nieuwjaarsbijeenkomst 8 januari bij Daisy in Nieuw-Vennep.

Jane en Maggie

Bekijk hier de foto's :  de Ladies in het Sonneveld Museum