Op 10 juli gingen we weer op stap.

Deze keer naar Rijswijk, met 15 ladies.

We gingen met de trein en tram naar de Heerenstraat. Daar stond het prachtige pand waar het textiel museum zit.

Het textiel museum was ons doel en daar begonnen we de ochtend rond 11.15 uur met koffie en wat lekkers erbij. Er was keus tussen tussen appel kruimel, dadel en lemon cake.

Vervolgens kregen we een rondleiding in het museum door een gids die ons goed informeerde over de verschillende technieken van textiel en kunst. Er hingen van heel klein zoals bankbiljetten met pruiken bewerkt tot mega grote doeken, die heel veel indruk maakten.

Ook werden er verschillende stoffen en soms een combinatie met foto’s en papier gebruikt.

De huisdieren, die gemaakt zijn van stof en wol vond ik persoonlijk ook indrukwekkend en de manier waarop ze neer gelegd waren. Rond 13.00 uur was de rondleiding afgelopen.

Je kon na afloop nog even in de winkel kijken om zelf iets te kopen van kaarten, boeken en stoffen.

Na dit alles gezien te hebben, vertrokken we lopend met wat regen naar de brasserie in de Heerenstraat. Daar kregen we vers gemaakte doperwtensoep met munt, wat goed in de smaak viel.

Vervolgens konden we kiezen uit een broodje of salade met lekkers en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn. Als afsluiting een kopje thee of koffie en daarna was de koek weer op.

Rond 15.30 uur gingen we weer richting station en keerde iedereen na afscheid te hebben genomen huiswaarts. Volgens mij was het een zeer geslaagde dag en was iedereen enthousiast.

Dus op naar het volgende uitje in september.

Bekijk de foto's