Daar gingen we dan, in de stromende regen en gierende wind,

maar……we waren compleet. Alle 16 ladies waren goed gemutst (alhoewel de hoedjes pas binnen op gingen).Op Amsterdam CS waren we compleet. Enigszins vochtig kwamen we rond 10.30 uur bij het Amsterdam-museum aan.

We werden ontvangen met koffie/thee met appelgebak (geen straf). Er viel genoeg bij te praten en tegen 12 uur waren we present bij de gids aan de overkant voor de rondleiding.

We troffen het zeer met deze zeer ervaren en deskundige rondleidster. Ze loodste ons met vaste hand door het voormalige gemeentelijke weeshuis, kruip-door-sluip-door kwamen we in een wereld die tegenwoordig haast ondenkbaar is. We bewonderden ook prachtige portretten en eindigden in de Regentenkamer.Hierna was het lunchtime. De tafels met belegde broodjes, salade en een soepje boden een feestelijke aanblik. Op verzoek werd er ook een glas wijn geserveerd, alhoewel een van ons daar nogal lang op moest wachten (dat bezorgde ons ook de enige wanklank van die dag, de arrogante ober van dienst meende ons geheel ten onrechte de mantel uit te kunnen vegen)!

Maar we lieten ons onze eetlust niet ontnemen en rond 15.00 uur gingen we welgemoed weer op weg naar onze diverse woonstedes.

Het enige dat deze dag niet zonnig was, was het weer.

Onze lady Suriya was weer bereid om deze dag op beeld vast ter leggen (en dat is niet vanzelfsprekend! – extra dank dus)

Het viel uw verslaggever op dat er steeds meer ROOD in de kleding verschijnt, waar is al dat PAARS toch gebleven??

Bekijk de foto's