Rond 11.00 uur worden we verwacht bij Lady Mary.

Zij wordt geholpen door Lady Bessie en ze zijn al vroeg opgestaan om alle voorbereidingen voor onze NY lunch op tijd klaar te hebben.

Op weg er naar toe tref ik op de stoep bij onze Queen een groepje Ladies: Ann, Ashley en Lory. Samen lopen we richting de Irenelaan waar we gastvrij ontvangen worden.

Natuurlijk wensen we elkaar Happy New Year toe en wat verder wenselijk is. De koffie en thee staan klaar en worden vergezeld door een heerlijke taartpunt van ons aller Bakker Van Dam.

Na de koffie wordt er getoost op het nieuwe jaar en spontaan wordt de volgende NY lunch in 2020 ingevuld door Lady Daisy en Lady Surya en zijn we van harte welkom bij Daisy in Nieuw Vennep. Natuurlijk is dit het moment voor onze yell!

Natuurlijk worden vandaag de gastvrouwen verwend met “Mooije” bloemen die geregeld zijn door Lady Tulip.

De Queen spreekt ons toe en vertelt ons hoe het gaat met Sir Alex, Silver en Birdie.

Vast onderdeel van de NY lunch is “het afgelopen jaar in beeld”, dit werd altijd met liefde verzorgd door Prince Rodolfo. Maar de Queen heeft dit jaar gekozen voor een jaaroverzicht in woorden. In de praktijk blijkt namelijk dat wij eigenlijk helemaal geen tijd hebben om de foto’s op scherm te bekijken. Er is altijd zoveel te bespreken!!!

Natuurlijk begint dit gesproken jaarverslag van de Treslong Ladies met de NY lunch van 2018 bij Mygga thuis. Lady Ann memoreert de champagne van Lady Veronica en dan bedenken we ons opeens dat er ook kookboeken van Veronica een nieuwe bestemming hebben gekregen bij onze Ladies.

In maart gaan we met z’n allen naar Paleis op de Dam. We kunnen drie nieuwe Ladies begroeten, Lady Kate, Lady Daisy en Lady Dolce. Helaas is laatstgenoemde fysiek niet in staat ons bij te houden. Het lijkt beter voor haar om dit bij deze ene keer te laten. Kate en Daisy zijn inmiddels helemaal ingeburgerd en genieten van de groep en de uitjes.

In mei gaan we met Ashley en Ann naar Den Haag waar we de Urban Farmers bezoeken. Niet lang daarna is dit mooie bedrijf failliet. Aan ons heeft het niet gelegen want we hebben genoten van dit innovatieve dakterras met groente en vis. Natuurlijk moeten we heel charmante bezoekerskleding aan, compleet met haarnetjes!

In juli brengen Lady Love en Lady Lindy ons naar Kasteel Duivenvoorden. Het is een prachtig kasteel met landgoed en stralend weer.

In september gaan we met Lady Surya en Lady Tulip via Den Haag(!) naar Gouda. In Museum Gouda zien we een expositie door Hedy d’Ancona samengesteld. Zij kon kiezen uit een ruim assortiment in depot van vrouwelijke kunstenaars.

In oktober komen we informeel bijeen voor onze jaarvergadering en worden door de Queen ontvangen in haar nieuwe paleis. Ook nu weer is de agenda van 2019 snel ingevuld.

In november gaan we met Lady Woody en met Lady Sherry naar de Kathedrale Basiliek St Bavo in Haarlem. We worden daar verrast door de verschillende bijdragen van kunstenaars door de jaren heen. De lunch bij Groenendaal wordt vanaf een afstandje gevolgd door drie heren. Eén van hen wil meer weten en benadert onze Queen met de vraag of hij ook lid zou mogen worden. Ze moet hem teleurstellen en vanaf een afstandje genieten de heren van onze dynamiek.

Het jaar wordt afgesloten met een digitale Kerstwens van Queen en VQ voor de Ladies. De laatste regel wil de Queen vandaag gebruiken om dit jaaroverzicht mee af te sluiten: Haal diep adem, heb lief en blijf gezond!

We gaan nu ons 8e jaar in en spontaan biedt Lady Daisy aan de Nieuwjaars bijeenkomst 2020 bij haar te houden met assistentie van Lady Surya.

Dan is het tijd voor het NU, onze 2019 NY lunch. Op de biljarttafel van Joop, in de keuken van Lady Mary, is een grote tafel gedekt waar we met z’n allen precies omheen passen. Vlak voordat we gaan eten leest Lady Mary een mooie tekst voor over de liefde voor de kleine dingen. De twee keukenprinsessen hebben gekozen voor heerlijke Indische soep de Ajam Soto, die naar eigen believen rijkelijk gevuld kan worden. Er is heel wat te kiezen: rijst, halve eitjes, geplukt kippenvlees, champignons, peterselie, taugé, lente-ui en gebakken uitjes. Daarnaast staat er nog sambal en ketjap op tafel om alles af te maken naar eigen smaak. Dit is echt “gezelschapseten”!! Na de koffie en thee met heerlijke Pierre bonbons mag Lady Woody afsluiten met een gedicht van Huub Oosterhuis met als titel “Om liefde gaan we een leven”. Spontaan spreekt Lady Lory daarna een dankwoord uit, namens ons allen, bestemd voor de gastvrouwen door wie we zo hartverwarmend zijn ontvangen op deze 9e januari 2019.

Vice Queen Jane
Queen Maggie


Bekijk de foto's