14 november , op deze stralende herfstdag gaan we als Red Hats weer op pad .

We starten de dag in de “Wachtkamer “aan de Leidse vaart in Vogelenzang

We komen met de auto uit Hillegom en Den Haag en met de fiets uit Heemstede De zon zet de wachtkamer vol in het licht en wij genieten daar van koffie met taart.

Ons volgende doel ligt ook aan de Leidse vaart maar dan in Haarlem te weten een bezichtiging van de nieuwe Bavo, ofwel de Kathedrale Baseliek St Bavo . De kerk is een ontwerp van de architect J THJ Cuypers bouw begonnen in 1895 en afgerond in 1930 In de periode 2010-2017 is de kerk gerestaureerd

We werden ontvangen door Mevrouw Vlas die ons rondleidde in de na de restauratie schitterende kerk Een ieder van ons zal met de rondgang eigen items als belangrijk hebben beleefd .Er was zoveel te zien,zeer indrukwekkend allemaal .De lichtkoepel midden in de kerk ,goed te zien door de spiegels. In de diverse kapellen eigen sferen door de gebruikte elementen van Art Nouveau en Jugendstil .De geëtaleerde kleding van de geestelijken een zelfs met een oog .De mozaïeken op de vloer met de sterrenbeelden. De doopkapel met achter de deur het slakkenhuis een bijzonder trappenhuis,en zo zijn er veel elementen met een eigen verhaal.

Dan per auto en fiets naar restaurant Groenendaal in Heemstede,daar ontvangen we ook Lady Birdie ,ons erelid ,die met ons mee zal lunchen. In de serre van het restaurant staat een tafel gedekt en na de “Queen speech “en onze “Yell “genieten we van een heerlijke lunch en natuurlijk van elkaars gezelschap .

Het was zo gezellig dat een mannelijke gast in het restaurant aan onze tafel voorstelde om ook mannen toe te laten…..Nee hoor we blijven lekker onder elkaar .

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde dag .

Hartelijke groet van Lady Woody en Lady Sherry.


Bekijk de foto's