Voor de meeste ladies was het nog een verrassing--- waar naar toe.

Via de A44 richting Wassenaar, daarna afslag Voorschoten. Misschien de Horsten?Dit Koninklijk Domein laten we liggen en om 10.15 uur rijden we een adelijke oprijlaan op.
Bij ons voegen zich lady Ann en lady Ashley.

In de verte ligt ons doel: "Kasteel Duivenvoorde".

Op het voorplein staan de tafels klaar versiert met rode geraniums . Ontvangst een kopje koffie met een gebakje, maar om 11uur staat onze gids klaar in de grote hal voor de rondleiding. Zij vertelt in het kort de familiegeschiedenis van de bewoners die hier eeuwen lang gewoond hebben.

Op de eerste etage hebben we de privé vertrekken bekeken aan de hand van de familieportretten. De laatste barones ( 100 jaar geworden) heeft het kasteel ondergebracht in een stichting en bedongen dat er nog een klein stukje bewoond mag worden door nazaten. Vele vrijwilligers houden dit pareltje in de Randstad in stand.

Na een korte wandeling rond het kasteel komen we aan bij de "Hof van duivenvoorde"  dit restaurant heeft de architectuurprijs ontvangen : de prix de Versaille"

 Buiten staat de lunch tafel klaar voor 16 personen. we kunnen kiezen uit verschillen de gerechten.

We heffen het glas en brengen een toast uit  op wat ons betreft een geslaagde dag met schitterend weer en prachtige vergezichten.

kind regards,

lady Lindy en lady Love.

tot september

Bekijk de foto's