De ochtend begon een beetje (erg) fris. Koude handen…....

maar het werd meteen warmer toen op station Hillegom het eerst Rood/Paars werd gesignaleerd.Op station Haarlem bleken de buitenvrouwen in dezelfde trein te zitten.Gezamenlijk liepen we over de Jansweg en door de ‘rosse buurt’ naar restaurant Stempels.
Daar ontmoetten we de ladies Jane, Lonnie(dapper hoor!), Mygga en tot onze grote vreugde ook lady Veronica!
Het was een warm weerzien en de koffie met! bracht de stemming er meteen goed in.

Om ongeveer 11.30 uur werden we verwelkomd in de Philharmonie. Een aardige mijnheer begon ons te vertellen over de geschiedenis van het gebouw maar hij werd ruw onderbroken door een vinnige dame. ZIJ wilde ons rondleiden. De aardige meneer verliet ons op hoge poten!!!! (we zagen hem later gelukkig weer vriendelijk gestemd terug).

We kwamen in particuliere ruimtes van voormalige bewoners, waar de eigenaar van destijds ons zijn geschiedenis vertelde, soms onderbroken door zijn hooghartige dochter. (De eerste vrouwelijke directeur van de Haarlemse schouwburg destijds)
We konden kennismaken met de akoestiek in de kleine zaal. We wandelden door de kleedruimtes van musici en dirigent.

De grote zaal zag er vanuit het podium heel anders uit, daar speelde ‘toevallig’ een organist.
Na afloop hadden we een ‘’meet en greet’’ met de acteurs. Koffie en thee werd geserveerd en we werden hartelijk uitgeleide gedaan door onze gastheer Ton van der Hulst.
Binnen 3 minuten waren we terug in Stempels waar we een prachtige gevarieerde lunch te verwerken kregen in een intiem zaaltje waar we alle 13 net in pasten.

Alle dames hadden genoten van het gebodene zo te horen. Jammer voor de thuisblijvers waarvan we hopen dat we ze in juli weer kunnen begroeten.

Alle ladies die nog op vakantie gaan wensen we een hele mooie tijd toe en graag tot juli.

Bekijk de foto's