Met de Ladies naar museum de Hermitage in Amsterdam

was een hele ervaring. In Hillegom met stromende regen en wind over de brug naar het perron (2 paraplus gesneuveld) zien te komen is op zich al een avontuur. De treinreis zelf verliep voorspoedig, bij de piano ontmoetten we Ann en Ashley. Daarna met de metro naar het museum, wat voor de dames uit de provincie ook een hele belevenis was.

In restaurant Neva waren inmiddels Jane en Veronica ook gearriveerd. VQ Birdie had de koffie etc met of zonder gebak snel voor ons geregeld. Onze gids Netty van der Tak kwam er inmiddels gezellig bij zitten.

We startten in de winkelpassage in St Petersburg in een luxe sfeer, met dreigende geluids en projectie effecten.
Door haar verhalen werd de tragische en gruwelijke geschiedenis van de Romanov familie door ons beleefd. Een dynastie van ruim 300 jaar gaat ten onder.
Netty had gelukkig ruim te tijd genomen voor haar rondleiding, na 1 1/2 uur namen we afscheid van haar.

We waren het met elkaar eens, we moeten zeker nog eens terug. De tentoonstelling duurt tot 17 september, dus hebben we nog even.
Nu eerst nagenieten van deze dag met de leuke foto's van Surya.


Voor de lunch staken we tuin door naar restaurant de Hoftuin. Hier genoten we van heerlijke soep, goed brood met zuurkool daarop kroket van oesterzwammen. De geitenkaas met druiven en stroop, ook een lekkere combinatie.

Ondertussen kwam de Internationale Vrouwendag ter sprake ook wel Wereldvrouwendag genoemd. In Nederland voor het eerst gehouden in 1912.

Gezien we met onze tijd meegaan hadden een aantal Treslong Ladies Whats Apps ontvangen n.a.v. deze dag. De tekst is alsvolgt:

❤ Vandaag ❤ is *Wereldvrouwendag!!!
*❤ Stuur ❤ dit ❤ *Hart*❤ naar ❤ elke ❤ vrouw ❤ waarvan ❤ je ❤ geen ❤ spijt ❤ hebt ❤ dat ❤ je ❤ haar ❤ hebt ❤ leren ❤kennen ❤ *Fijn, dat ❤ JIJ❤ er bent❣
❤ Dank je wel ❣❤

Een van de Ladies had dit bericht ontvangen van haar schoondochter die er nog aan toegevoegd had “Je bent een wereldwijf”. Nou een mooier compliment kun je toch niet ontvangen.
Birdie legde ons de eenmalige activiteit uit “het gezamenlijk leesproject”. In 3 weken tijd lees je het boek “De keukenjongen van de Romanovs”. Het gaat o.a. over de laatste dagen van de familie als ze naar Siberie verbannen zijn. Een overzicht aan wie je het na het lezen moet doorgeven is toegevoegd.

Veronica leest het als eerste.

Dear Ladies we zien elkaar weer op 10 mei, Lory en Mygga hebben hun plannen
al klaar.

Vice Queen en Queen

Bekijk de foto's