Wij, Treslong Ladies full of life, feliciteerden elkaar op verschillende locaties met ons 1e lustrum,

uiteraard op het station van Hillegom , Heemstede en het CS Amsterdam.
Op Amsterdam Centraal togen we naar beneden naar de Centrale Hal om bij de piano Lady Veronica op te wachten en te verwelkomen.
Dat wachten was zeer verrassend, een mijnheer getooid met paars in het haar en een rode sjaal ..... ( toeval bestaat niet) speelde op de piano. Op ons verzoek begeleidde hij ons toen wij Happy Birthday Ladies zongen.
Ja, de Treslong Ladies lieten zich horen in onze hoofdstad.
Op stap met 15 Ladies richting de Waag ( een leuke ambiance). Hier kregen wij een heerlijk kopje koffie/thee geserveerd, snoepten van zoetigheden en daarna een heerlijk broodje met een glaasje. Onze Queen vertelde ons nog van de historie van de Waag onder 17e eeuws kaarslicht.

Het volgende onderdeel van het lustrumprogramma zou voor ons allen zeer verrassend en een openbaring zijn.

Het Marionettentheater!
Het enige in zijn soort in Nederland.
Hendrik Bonheur hield als oprichter en poppenspeler een inleiding over dit intieme theater.
Hij vertelde dat er een dubbele bezetting van soms 7 poppenspelers meewerken aan een uitvoering. Een nieuwe uitvoering vergt 4 jaar.
Na de inleiding genoten we van een kleine deel van een voorstelling, vooral Mitzi (miauw) vertederde ons. Frederieke liet ons dichter bij het podium komen zodat we naar boven kijkend de poppenspeler aan het "zware werk" ook konden zien.
De poppen worden meestal vervaardigd uit lindenhout.
De muziekopnames worden door hun zelf verzorgd, de meubels op het podium worden door hun gemaakt , de kleding wordt door hun vervaardigd (en niet van eenvoudige katoentjes), het bewijs van deze werkzaamheden werd door Frederieke en Hendrik getoond in de kleine ateliers op zolder.
Op CS Amsterdam stapten we in de trein naar Haarlem die nog werd schoongemaakt. De schoonmaker stelde voor een foto te maken van het melige gezelschap. Wat heeft de NS toch leuke mensen in dienst.
In Haarlem, tijdens het wachten op de trein richting Hillegom, werd er nog een kleine versnapering uitgedeeld, stel je voor dat we flauw worden en neerzijgen zoals adelijke Ladies wel eens doen.

In Hillegom aangekomen, vertrokken we per auto richting Voorhout, waar de tafels voor ons al gedekt waren in het gezellige restaurant van het Teylingen College. De leerlingen hadden heerlijk voor ons gekookt.
Een amuse, voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert, alles was goed gelukt!

Ter gelegenheid van het 1e lustrum van de Treslong Ladies werden de Queen en Vice Queen toegesproken door Lady Lory. Namens alle Treslong Ladies kregen zij een rood/paars boeket aangeboden. Veel te gek, dank jullie allemaal dear Ladies!!!!♡♡
Dear All tot ziens in Scheveningen op 11 januari bij Lady Ann.

Vice Queen Birdie

Bekijk de foto's