Alweer een topdag in Red!!

13 juli om 9.28 u vertrokken 9 ladies vanaf station Hillegom naar Amsterdam in Heemstede kwam Mygga erbij en op Sloterdijk stonden Ashley en Ann ons op te wachten. Gezamenlijk tramden we richting Stedelijk Museum. Eerst koffie Met (of zonder slagroom) in cafe Keyzer, waar onze Amsterdamse Veronica ons al opwachtte. We stuurden de om gezondheidsredenen  afwezige ladies een kaartje. Zij werden gemist!

Precies half twaalf wachtte onze gids Josje ons op in het Stedelijk. Zij gaf ons een rondleiding door de vaste collectie. Te beginnen bij de jaren 30 voerde zij ons op meeslepende wijze mee naar de huidige tijd. Wij volgden doodstil haar boeiende manier van vertellen en bewonderden haar deskundigheid. Af en toe kwamen we in ons enthousiasme iets te dicht bij een kunstwerk en werden we door de suppoost op onze vingers getikt.(Foei toch, ladies) We oogsten ook in het museum weer veel bewonderende blikken voor al dat Rood en er werden flink wat foto’s van ons gemaakt. Onze Queen heeft in dat verband contact gelegd met St. Petersburg (iets voor een volgend tripje?!) Er stond anderhalf uur voor deze rondleiding gepland, maar het werden uiteindelijk twee en een half uur! Josje had alle tijd en wij bleven zeer geboeid.

Rond 14.00 uur schoven wij bij Keyzer aan voor de lunch. Mooie locatie, prettige bediening en natuurlijk was er gespreksstof te over…Zo vlogen ruim 2 uur voorbij en moest er toch aan de terugtocht worden begonnen.

Met lijn 12 weer terug naar Sloterdijk, waarna de trein ons weer naar onze diverse woonstedes bracht. Het was weer een echte genietdag.

Bekijk de foto's